Пакети и производи

Отров против змии – Репелент

Репелент

Се користи на места кои се напднати од змии или сакате да ги заштитите од присуство на змии како камп приколки, шатори, простор околу хотели, домови и викендички, цветни леи, грмушки со украсна жива ограда, како и места каде се кријат во лето змиите ( складирани дрва за огрев, шупи гаражи).

Едно паковање е доволно за површина од 150 до 200 m2.

Заштитата трае од 3 до 4 месеци. Во случај летото да е многу врнежливо а наездата на влечуги поголема, поставувањето на средството се пофторува.(доколку е врнежливо две до три недели постојано).

Не е штетно за миленичиња и деца.

Средството е комбинација од етерични растителни масла кои со посебен процес се нанесени на носечката – маса дрвени коцкички .

Поради Јакобсоновиот орган кој го поседуваат змиите служи за мирис, тие бегаат од околината каде се нанесени овие коцкици.

Цело паковање служи за 200 m2 се поставува по една коцка на метар квадратен.

Препаратот е пуштен во промет со решение бр.УП1- 15-182 од Министерство за здравство.

075-272-819